Printerpen kopen

Wil jij een printerpen kopen? Dan ben je niet de enige. Dit uitstekend creatief speelgoed en lijk nu echt door te breken in Nederland. Penprinter.nl importeert de MyRiwell printerpen in Nederland.

Weet jij waarom een printerpen zo’n goed speelgoed is?

  1. Het stimuleert creativiteit. Het bedenken van nieuwe 3D tekeningen is zeer creatief;
  2. Het stimuleert leren. Aan de hand van de ontelbare instructievideo’s leren onze kinderen om stap voor stap instructies te volgen en ze krijgen een beloning als ze goed hebben op gelet .. een gave creatie om te zien of om mee te spelen;
  3. Het geeft zelfvertrouwen. Mijn kinderen zijn helemaal gelukkig als ze net een nieuw ontwerp vanuit een sjabloon of video hebben gemaakt;
  4. Het beloont doorzetten. Het is opvallend hoe enorm volhardend mijn kinderen zijn bij het gebruiken van een 3d printerpen. Als het de eerste keer niet lukt dan blijven ze het proberen;
  5. Het is een rustige activiteit. Als mijn kinderen bezig zijn met het maken van 3D tekeningen dan is het rustig in huis, alleen zo af en toe een diepe zucht als er eens iets mis gaat;
  6. Er zitten geen schermen in. Het is fijn wanneer ze bezig zijn aan de keuken tafel en niet weggedoken achter een tablet of gameconsole
  7. Alleen onze fantasie is een belemmering. Geef je fantasie de vrije ruimte.

Soorten printerdraad voor de printerpen: ABS en PLA

Penprinters smelten printerdraad (filament) en als het uit de printkop komt koelt het meteen af waardoor het uithardt zodat je er leuke figuurtjes mee kunt maken. De twee belangrijkste soorten zijn PLA en ABS. Waar kies jij voor? PLA of ABS?

 Penprinter.nl adviseert PLA!  

PLA is een afkorting vanuit de Engelse term Poly Lactic Acid hetgeen zoveel betekent als polymelkzuur. Polymelkzuur is een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en hittegevoelig kunststof. Het wordt gemaakt vanuit natuurlijke grondstoffen zoals mais, de wortels van de tapioca, aardappelmeel en suikerriet. PLA is de op een na meest gebruikte kunststof.

De 2 belangrijkste verschillen zijn temperatuur en geur.

PLA geeft bij verhitting een licht zoete geur af die door iedereen als prettig wordt ervaren. Daarentegen ruikt gesmolten ABS typisch naar kunststof en is ventileren noodzakelijk! PLA smelt op een lagere temperatuur waardoor het printen sneller gaat. Ook geeft PLA meer glans, een gladder oppervlak en is de detaillering beter. Aan de andere kant is PLA zwakker en minder bestand tegen hitte. In de industrie wordt ABS het meest gebruikt en in de creatieve sector wordt bij voorkeur gewerkt met PLA.

 Let bij de keuze van een printerpen erop dat deze geschikt is voor het materiaal dat jij wilt gaan gebruiken. Wij adviseren PLA! 

Wil je meer weten over PLA en ABS?

Printerpen kopen? Surf naar penprinter.nl

Printerpen kopen? Surf naar penprinter.nl

Printerpen kopen?

Penprinter.nl is importeur van diverse merken printerpennen. Wij hebben een showroom in Arnhem. Penprinter.nl is lid van Stichting QShops; zeker winkelen dus.

Wij hebben op dit moment de pennen van MyRiwell in onze collectie. Er komen binnenkort echter meer printerpennen op de markt. Bekijk hier onze volledige collectie printerpennen.

Bekijk hieronder eens de video. Je ziet hoe de printerpen wordt uitgepakt en er worden een aantal hele leuke sjablonen getoond.